В опозиції вважають, що Янукович списує всі свої невдачі на заблоковану Раду

21 лютого 12:02

Опозиційні депутати вважають, що влада списує стратегічні і соціально-економічні провали на заблокований парламент.

 

Коментуючи ситуацію, чому влада в цілому і Партія регіонів різко змінила свою позицію в частині готовності розблокування парламенту і пошуку компромісу, один з лідерів "Батьківщини" Микола Томенко зазначив, що причина цього проста: таке рішення приймали не політики, а політтехнологи, які порадили владі списати соціально-економічні і геополітичні проблеми на опозицію, яка блокує парламент.

"Цілком очевидно, що саміт Україна-ЄС 25 лютого у Брюсселі не буде "приємною прогулянкою" для Віктора Януковича і української влади. А тому знайшовся дуже "геніальний" хід - пояснення неєвропейської поведінки влади тим, що вона нібито готова бути європейською, але для цього необхідно прийняти дуже багато законів, які не можна приймати в заблокованому парламенті", - цитує слова Томенка прес-служба партії.

За його словами, такі ж пояснення вже кілька днів можна почути на провладних телеканалах, згідно з якими, виявляється, дороги у нас розбиті не тому, що влада не змогла забезпечити якісне будівництво і зловживала бюджетними коштами, а тому, що нібито потрібно невідкладно проголосувати за "законопроект про хороші дороги". Також влада готова піклуватися про ветеранів та пенсіонерів, але для цього теж нібито треба терміново приймати певний закон, тому, що без нього уряд і президент не можуть турбуватися про народ і виконувати бюджет.

"Такі абсурдні речі, які ми чуємо сьогодні в інформаційній політиці влади, повністю підтверджують її небажання виконувати Конституцію в частині персонального голосування і розпочати нормальну роботу парламенту. А це, у свою чергу, пов'язане з тактичним моментом - влада не має більшості, яка б забезпечила прийняття рішень.