В опозиції вважають, що регіонали зможуть розблокувати Раду всього на 15 хвилин

08 лютого 14:48

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк упевнений, що представники парламентської більшості зможуть розблокувати парламент всього на 10-15 хвилин, а потім у будь-якому разі почнеться бійка.

 

Силового варіанту від Партії регіонів щодо розблокування трибуни у Верховній Раді вистачить на 10-15 хвилин, про це заявив лідер фракції "Батьківщина" .

"Якщо в них у планах розблокувати парламент силовим варіантом - цього вистачить максимум на 10-15 хвилин. Тому що в парламенті все одно буде бійка, і ми не дамо можливості порушувати Конституцію і далі голосувати на піаніно", - розповів політик.

У свою чергу, голова фракції "УДАР" Віталій Кличко сказав, що ніякого компромісу в питанні особистого голосування бути не може. "Який компроміс може бути між тим, голосувати за себе або голосувати за того хлопця?", - сказав він. Зі свого боку, голова фракції "Свобода" Олег Тягнибок нагадав, що консультації продовжаться 11 лютого о 10.00.

Нагадаємо, раніше народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник сказав, що у вівторок, 19 лютого регіонали зможуть переблокувати Верховну Раду, в крайньому випадку - розблокувати силою . "Якщо не буде досягнуто домовленостей, за наявності 240 депутатів, (Партія регіонів і комуністи. - Ред.) у нас буде моральне право розблокувати трибуну і президію", - розповів політик.

Олійник зазначив, що в більшості є два варіанти: "Є застосування пасивної сили - коли прийшли раніше і заблокували. Є інший варіант - бійка". "Я категорично проти цього варіанту. Ті, хто стоять біля трибуни, теж чекають, коли знайдуть якийсь компроміс. Вони втомилися", - резюмував регіонал.

Нагадаємо, опозиційні фракції "Батьківщина", "УДАР", "Свобода" далі блокують президію і трибуну в залі засідань Верховної Ради України, вимагаючи забезпечення персонального голосування всіх народних обранців.

Депутати фракції "УДАР" заявили, що продовжуватимуть чергувати в сесійній залі Верховної Ради України у суботу та неділю. "Залишаємося. Принаймні до понеділка ми залишаємося", - сказав журналістам у п'ятницю, 8 лютого заступник лідера фракції "УДАР" Віталій Ковальчук.

Як повідомлялося, представники опозиції вранці 5 лютого заблокували президію і трибуну в залі засідань парламенту. Вони вимагають ввести персональне голосування.

Між тим, народний депутат фракції Партії регіонів Володимир Олійник не виключає, що 19 лютого представники більшості розблокують роботу парламенту силовим шляхом.

"Якщо 19 лютого ми реєструватимемося перед початком засідання і в залі буде більше 225 депутатів, а блокування буде продовжуватися, у нас буде моральне право розблокувати парламент, у тому числі і фізичним способом", - сказав депутат. !zn

Читайте також:

У ПР заявили, що тиждень блокування парламенту обійшовся українцям в 11,5 млн грн

Депутати "Удару" будуть чергувати в сесійній залі Ради і у вихідні

Регіонали впевнені, що 19 лютого в них з'явиться моральне право розблокувати Раду силою

Рибак вірить у відновлення роботи Ради з 19 лютого

Єфремов не виключає, що в березні Янукович може розпустити парламент