В опозиції впевнені, що до листопада Тимошенко буде на волі

24 квiтня 13:41

Представники опозиції вважають, що у них вийде звільнити екс-прем'єра до саміту Україна - ЄС, який відбудеться в листопаді.

 

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко вийде на свободу до проведення саміту Україна - ЄС у листопаді, упевнений народний депутат Микола Томенко (фракція "Батьківщина").

"Після помилування Юрія Луценка необхідно чітко скоординувати нашу діяльність щодо звільнення Юлії Тимошенко. Я переконаний, до саміту в листопаді ми можемо сподіватися на її повернення і на свободу, і в політику", - заявив Томенко під час інтернет-конференції в середу.

"Не вдаюся в деталі діяльності опозиції в цьому питанні, але вірю в те, що таке завдання реалістичне", - додав він.

Нагадаємо, у Брюсселі за участю президента України Віктора Януковича, голови Європейської ради Германа Ван Ромпея і голови Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу відбувся саміт Україна-ЄС. За підсумками переговорів сторони прийняли спільну заяву, що складається з 16 актуальних питань українсько-російських європейських відносин.

У підсумковій заяві зазначається, що лідери підтверджують свою відданість підписанню вже парафованої Угоди про асоціацію, включаючи поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі, як тільки будуть продемонстровані рішучі дії і відчутний прогрес у трьох сферах, позначених під час саміту Україна-ЄС у 2011 році, якщо можливо, до саміту Східного партнерства у Вільнюсі у листопаді 2013 року. !zn

Читайте також:

Луценко вважає помилування Тимошенко цілком реальним, але вирішувати Януковичу

Комісія з помилування розгляне звернення жінок-депутатів з приводу Тимошенко

Українські дипломати просять Януковича помилувати Тимошенко

Янукович взяв до уваги клопотання жінок-депутатів про помилування Тимошенко