В очікуванні мітингів влада пригнала під Раду 30 автобусів МВС

02 квiтня 09:56

Біля будівлі Верховної Ради України заплановано багатотисячні мітинги, як від влади, так і від опозиції.

 

У Маріїнському парку біля будівлі Верховної Ради зосереджено більше 30 автобусів зі співробітниками міліції. Чергують також карети швидкої допомоги, передає ЛІГАБізнесІнформ.

На сьогодні біля Ради заплановані багатотисячні мітинги, як від влади, так і від опозиції. Станом на 8:30 під парламентом зібралось більше тисячі людей на мітинг Партії регіонів. Разом з тим, встановлена для цього мітингу сцена, прикрашена гаслом "Молодь за Європу", "Молодь за ЄС", але ніякої офіційної символіки Партії регіонів ні на сцені, ні серед учасників акції немає.

Разом з тим, на Європейській площі почали збиратися прихильники опозиції. Зараз їх кілька сотень, люди продовжують прибувати. Початок цієї акції анонсувався на 10:00.

Нагадаємо, раніше до КМДА надійшло 12 заяв на проведення у вівторок акцій у центральній частині Києва, з участю у них 28 тисяч людей, у тому числі 15 тисяч - від опозиції, 3 тисячі - від Партії регіонів, 10 тисяч - від інших партій і організацій. Початок акцій, згідно з поданими заявами, заплановано на 8:00 ранку.

Раніше лідер парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляв, що ПР не збирається проводити будь-які мітинги 2 квітня біля Ради. За його словами, у вівторок будуть проходити два мітинги: один - опозиційний, а другий - "на підтримку євроінтеграційних процесів".

Сьогодні під ВР відбудеться мітинг, учасники якого будуть вимагати призначити дату виборів у Києві. Опозиція розраховує, що біля парламенту зберуться до 15 тисяч людей. "Батьківщина" закликає киян до 10:00 прийти під стіни парламенту з вимогою провести вибори депутатів Київради і мера Києва. !zn

Читайте також:

Київські вибори внесли до порядку денного Ради на 2 квітня

Лідери опозиції у відеозверненні покликали киян на мітинг за вибори у столиці

Регіонали 2 квітня проведуть у Києві альтернативний 3-тисячний мітинг

Регіонали оголосили київські вибори такими, що вийшли з правового поля