В АП вважають, що помилування Луценка відкриває шлях до асоціації з ЄС

09 квiтня 14:11

В Адміністрації президента вважають, що помилування Луценка створило належну політичну атмосферу для підписання Угоди про асоціацію.

 

Останні дії української влади, в тому числі щодо вирішення питань так званого вибіркового правосуддя, створюють належну політичну атмосферу для підписання Угоди про асоціацію України з ЄС, сказав керівник головного управління з питань міжнародних відносин АП Андрій Гончарук на брифінгу у Києві.

"Останні події та заходи, здійснені усіма гілками української влади у всіх сферах як внутрішнього життя, так і у взаєминах з ЄС, у тому числі у вирішенні деяких питань так званого вибіркового правосуддя, свідчить про серйозний прогрес щодо створення належної політичної атмосфери заради досягнення нашої основної мети - підписання Угоди про асоціацію під час вільнюського саміту в листопаді цього року", - сказав Гончарук.

Раніше в Міністерстві закордонних справ також заявили, що указ президента Віктора Януковича про помилування засуджених, у тому числі екс-глави МВС Юрія Луценка було видано в рамках декриміналізації і гуманізації українського законодавства.

Нагадаємо, 7 квітня президент Віктор Янукович помилував Луценка і колишнього міністра охорони навколишнього середовища Георгія Філіпчука.

У свою чергу омбудсмен Валерія Лутковська, яка раніше просила президента про помилування Луценка, заявила, що не має наміру просити про помилування Тимошенко, оскільки, за її словами, екс-прем'єр ще не вичерпала всі способи захисту.

Восени 2011 року Тимошенко була засуджена до семи років тюремного ув'язнення за підписання газових контрактів з Росією. Зараз проти неї розслідуються ще кілька справ, що загрожують їй довічним ув'язненням. !zn

Читайте також:

Янукович не має наміру звільняти Тимошенко "за сценарієм Луценка" - омбудсмен

Герман вірить у милосердя Януковича стосовно Тимошенко

Лутковська пояснила відсутність прохання про помилування Тимошенко