Уряд України оскаржить рішення суду про виплату Міністерству оборони РФ боргів ЄЕСУ

20 вересня 14:32

Рішення про виплату українським урядом Міністерству оборони РФ понад 3,1 млрд грн боргів ЄЕСУ буде оскаржено в апеляційному порядку в Київському апеляційному господарському суді. Правові аргументи при апеляції будуть викладені в апеляційній скарзі, яка готується.

 

Україна оскаржить в апеляційному порядку рішення Господарського суду Києва про виплату українським урядом Міністерству оборони РФ понад 3,1 млрд грн боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ).

"Прийняте судом рішення буде оскаржено в апеляційному порядку в Київському апеляційному господарському суді в строки, визначені ст. 93 Господарського процесуального кодексу України", - йдеться в коментарі Міністерства юстиції України.

"Правові аргументи при апеляції будуть викладені в апеляційній скарзі, яка готується", - зазначається також у коментарі Мін'юсту.

Як повідомлялося, в середу, 19 вересня, Господарський суд Києва частково задовольнив позов міністерства оборони РФ до уряду України з боргу ЄЕСУ, зобов'язавши Кабінет міністрів виплатити російській стороні 3 млрд 113 млн 53 тис. 506 грн.

Міністерство оборони РФ звернулося до Господарського суду Києва з позовом про виплату урядом України 3 млрд 239,45 млн грн у справі корпорації ЄЕСУ. Російська сторона вимагала залучити в якості відповідача, крім Кабміну України, Державну казначейську службу України. Корпорація ЄЕСУ в справі фігурувала в якості третьої особи.

Як стверджував позивач, борг нібито виник наприкінці 1990-х років, коли ЄЕСУ на чолі з Юлією Тимошенко не виконала гарантовану урядом України на чолі з Павлом Лазаренком угоду 1997 року про постачання корпорацією ЄЕСУ продукції для потреб російського оборонного відомства.

В опозиції назвали рішення суду «брудною технологією». Керівник виборчого штабу Об'єднаної опозиції «Батьківщина» Олександр Турчинов заявив, що український уряд не збирається виплачувати цю суму і має намір спекулювати цією темою до виборів. !zn

Читайте також:

Суд зобов'язав уряд України виплатити Росії більш як 3 млрд грн за боргами ЄЕСУ


Кабмін попросив суд відхилити претензії Росії щодо виплати боргів ЄЕСУ


Прокурор у справі Тимошенко пообіцяла, що екс-прем'єр рано чи пізно постане перед судом

Мін'юст спробує «повісити» борг ЄЕСУ на Тимошенко