Уряд Грузії подав у відставку

11 жовтня 04:48

Саакашвілі задовольнив клопотання грузинського уряду про відставку. До цього чинний кабінет міністрів буде виконувати свої обов'язки під контролем коаліції, що перемогла.

 

Президент Грузії Михайло Саакашвілі задовольнив клопотання уряду про відставку, йдеться в повідомленні, опублікованому в ніч на четвер на офіційному сайті глави держави.

«За розпорядженням президента Грузії Михайла Саакашвілі, задоволено клопотання уряду про відставку. На підставі цього ж розпорядження на нього покладено виконання обов'язків до призначення нового уряду. Новий склад уряду Грузії буде представлений парламенту нового скликання у встановлені Конституцією терміни», - йдеться в заяві.

Партія Саакашвілі "Єдиний національний рух" програла парламентські вибори 1 жовтня, отримавши 67 зі 150 місць в парламенті. Коаліція Грузинська мрія, очолювана мільйонером Бідзіною Іванішвілі, отримала в парламенті нового скликання 83 депутатських мандати. Іншим політичним силам, що брали участь у виборах, не вдалося подолати 5-відсотковий бар'єр, необхідний для проходження в парламент.

У понеділок Іванішвілі представив список кандидатур на посади в новому складі кабінету міністрів, який буде затверджений парламентом на першому засіданні приблизно 20-21 жовтня.

До цього чинний кабінет міністрів буде виконувати свої обов'язки під контролем коаліції, що перемогла.

Читайте також:

Названо новий склад майбутнього уряду Грузії

Соратники Саакашвілі спішно залишають країну після поразки на виборах

«Грузинська мрія» отримає в парламенті 83 мандати, партія Саакашвілі - 67

Лукашенко захоплений Саакашвілі: визнати свою поразку - дорогого коштує