Уряд Ємену визнав, що не контролює частину країни

30 червня 06:45

На даний момент п'ять провінцій Ємену не контролюються урядом країни.

 

Це визнав віце-президент Ємену Абду Рабу Мансур Хаді в інтерв'ю телекомпанії CNN. Він підкреслив, що ситуація значно погіршилася.

У той же час А.Хаді, виконуючий обов'язки президента, заявляє, що поранений президент країни Алі Абдалла Салех продовжує залишатися важливою політичною силою в Ємені: "Він - частина політичного балансу тут, в Ємені. Він - експерт в галузі врегулювання суперечностей з урахуванням всіх політичних і племінних відмінностей".

А.Салех отримав поранення 3 червня у результаті розриву бомби в мечеті президентського палацу. Зараз він знаходиться у Саудівській Аравії, де продовжує лікування. За словами віце-президента, на батьківщину А.Салеха поки не пускають лікарі.

А.Салех керує Єменом з 1978р. 22 травня ц.р. він вкотре відмовився йти у відставку, незважаючи на вимоги опозиції, підтримані низкою країн.

Після замаху на А.Салеха під час п'ятничної молитви 3 червня ц.р. опозиціонери поквапилися оголосити про загибель президента, проте потім він виступив з аудіозверненням, спростувавши чутки про свою смерть. Прес-служба А.Салеха заявила, що за нападом на мечеть стоять американські війська. На думку самого А.Салеха, атаку здійснило опозиційно налаштоване плем'я «хашід», яке очолює шейх Садек аль-Ахмар. Останній звинуватив главу держави в інсценуванні замаху, щоб виправдати розправу з учасниками антиурядових виступів.