Управління в справах імміграції США підготує заяву з приводу майбутнього Лазаренка

02 листопада 07:51

Лазаренко провів в ув'язненні в США більше десяти років. Генпрокуратура України інкримінує йому близько 50 кримінальних епізодів і має намір відразу ж заарештувати. В Управлінні в справах імміграції та митниці повідомили, що з приводу подальшої долі Лазаренка готується заява.

 

Влада США зберігає мовчання з приводу місцезнаходження екс-прем'єра України Павла Лазаренка після його звільнення з американської в'язниці Terminal Island. Однак в Управлінні в справах імміграції та митниці повідомили, що з цього приводу готується заява.

"Ми готуємо повідомлення для друку, яке вимагає узгодження з Вашингтоном", - сказала представник Управління у справах імміграції та митниці по штату Каліфорнія. Однак вона відмовилася підтверджувати або спростовувати інформацію про те, що після звільнення з в'язниці Лазаренка був переданий у руки імміграційної влади США.
"Я можу підтвердити, що Лазаренко дійсно був звільнений у четвер з в'язниці "Термінал Айленд", - повідомив офіційний представник Федерального бюро в'язниць США Кріс Берк. - Він більше не знаходиться в нашій юрисдикції". Американський чиновник сказав, що йому невідоме нинішнє місцезнаходження Лазаренка, однак при цьому додав, що "як правило ув'язнені, які не є громадянами США, (після відбуття терміну) передаються в руки Управління у справах імміграції та митниці".
Як повідомлялося, екс-прем'єр, який провів в ув'язненні понад 10 років за фінансові махінації, вийшов з американської в'язниці Terminal Island на свободу 1 листопада.
За словами адвоката Лазаренка Марини Довгополої, він висловив бажання повернутися в Україну.
Відзначимо, що в Генпрокуратурі як і раніше заявляють, що як тільки Лазаренко повернутися в Україну, його буде одразу арештовано. Адвокати екс-прем'єра уточнюють, що в Україні слідчі йому інкримінують близько 50 кримінальних епізодів: дачу хабара, привласнення коштів і зловживання становищем.
У США Лазаренко обвинувачувався у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом і переведених на закордонні рахунки в 1994-1999 роках. У серпні 2006 року він був засуджений каліфорнійським судом до дев'яти років в'язниці за відмивання грошей та інші злочини. !zn
Читайте також: