УНА-УНСО оголосило всеукраїнську мобілізацію (фото)

08 червня 05:49

Шухевич наказав всім керівникам обласних і місцевих структур УНСО в Україні провести набір громадян від 16 до 50 років і мобілізацію членів організації УНА-УНСО.

 

Українська національна асамблея - Українська народна самооборона (УНА-УНСО) оголосила всеукраїнську мобілізацію до лав організації. Відповідне рішення 7 червня підписав голова організації, син головнокомандувача Української повстанської армії (УПА) Юрій Шухевич. У документі, зокрема, йдеться, що «сьогоднішня влада крок за кроком здає територію (Харківські угоди), принижує церкву (візити московського патріарха), душить мову (закон Ківалова-Колесніченка), знищує армію (скорочення чисельності армії до 2015 року до 70 тисяч)».

Шухевич наказав всім керівникам обласних і місцевих структур УНСО в Україні провести набір громадян від 16 до 50 років і мобілізацію членів організації УНА-УНСО.

Окрім того, він закликав організувати виховні табори, а також провести роз'яснювальну роботу серед населення.

«Ми самі знаємо, що армія є гарантом спокою у будь-якій країні. На жаль, ми такої гарантії не маємо, бо за вказівкою президента до 2015 року армія буде скорочена до 70 тисяч. Але на це місце збільшується чисельність міліції. Так робиться для того, щоб тримати народ у покорі і зробити їх повними рабами», - заявив глава Львівської облорганізації УНА-УНСО Петро Байса.


Також наголошується, що всі місцеві організації УНСО будуть тренувати охочих.

«Як це буде технічно, ми ще не вирішили. Скоро це питання вирішиться у Києві. Ми звернемося до всіх структур і організацій УНСО, а потім будемо набирати у виховні табори, вести роз'яснювальну роботу», - зазначив Байса.

Вишколи почнуться у другій половині червня і триватимуть до виборів.


«Ми хочемо, щоб наша молодь була готова до всіх випадків. В армії зараз нічому не вчать, кажуть мені багато хлопців, які відслужили. Розформовуються військові частини, офіцери ходять так, як на роботу, щоб отримати чергове звання і підвищення заробітної плати», - констатував він. !zn

Читайте також:

Азаров зізнався, що Харківські угоди насправді не дали Україні знижки на газ

Законопроект про статус російської мови до другого читання будуть готувати місяць

Юрій Шухевич: «У мене камінь впав з душі, коли дізнався, що батько не потрапив їм у руки живим»