Умови для асоціації з ЄС будуть стосуватися виборів і вибіркового правосуддя в Україні

07 грудня 11:03

Ніяких принципово нових умов для підписання Угоди про асоціацію з Україною Євросоюз висувати не буде. Вимоги незмінні: припинити вибіркове правосуддя та забезпечити чесний виборчий процес.

 

Євросоюз конкретизує умови підписання Угоди про асоціацію з Україною на засіданні Ради міністрів з питань зовнішніх відносин, яке відбудеться у Брюсселі в понеділок, 10 грудня.

Висновки будуть схвалені без дискусії, що передбачено процедурою, яка передбачає, що пункти «А» порядку денного засідання приймаються за замовчуванням, бо дискусія з цього питання вже відбулася на минулій Раді міністрів ЄС у листопаді, повідомив високопоставлений чиновник ЄС.

За його словами, в цих висновках «ви знайдете умови для підписання, які відповідають тому, що вже було сказано». «Це стосується виборчого процесу, вибіркового правосуддя, різних елементів порядку денного, які пов'язані з Угодою про асоціацію», - сказав чиновник.

Крім того, за його словами, у висновках буде закладена ідея про можливе проведення наступного саміту Східного партнерства.

Нагадаємо, що 10 грудня у Брюсселі має відбутися засідання Ради закордонних справ ЄС, під час якого планується прийняти висновки щодо ситуації в Україні.

На попередньому засіданні ради, 19 листопада, міністри вже обговорили ситуацію в Україні після парламентських виборів, проте висновків не приймали.

У МЗС Німеччини умовами для підписання угоди назвали «проведення вільних і чесних виборів, припинення практики вибіркового правосуддя, прогрес у проведенні реформ». !zn

Читайте також:

У Німеччині назвали умови підписання угоди про асоціацію межу ЄС і Україною

Меркель не бачить можливості підписати Угоду про асоціацію ЄС з Україною

У ЄС озвучили можливі терміни підписання угоди про асоціацію з Україною

Євросоюз визначить критерії для підписання угоди про асоціацію з Україною