Українці поки не готові визнати ОУН-УПА

13 березня 15:17

Ставлення українців до ОУН-УПА не сформувалося остаточно, проте більшість поки не готова визнати цей рух.

 

Тільки чверть опитаних (24%) підтримують ідею визнати ОУН-УПА учасниками боротьби за державну незалежність України, 57% опитаних - не підтримують, ще 19% не визначилися з цього питання. Про це свідчать дані лютневого опитування Соціологічної групи «Рейтинг».

Ставлення до цього питання до кінця не сформувалося і коливається щороку: після того як у 2011 році рівень підтримки ідеї визнати ОУН-УПА зріс з 20 до 27%, у 2012 році він знову погіршився - до 24%, що менше, ніж минулого року, однак більше ніж позаминулого.

Ідею визнати ОУН-УПА учасниками боротьби за державну Незалежність України підтримують більше 90% прихильників «Свободи», стільки ж прихильників КПУ - не підтримують.

Серед прихильників «Батьківщини», «Фронту змін», УДАРу, «Громадянської позиції», число прихильників визнання ОУН-УПА майже відповідає кількості противників.

Ідею не підтримує переважна більшість прихильників Партії регіонів (83%), Сильної України (63%), Народної партії (67%) і «проти всіх» (68%).

Опитування проводилося Соціологічною групою «Рейтинг» 10-24лютого 2012 року. Вибіркова сукупність: 4000 респондентів. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв'ю згідно з опитувальником (face to face). Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 1,5%, для значень близьких до 30% - не більше 1,3%, для значень близьких до 10% - не більше 0,9%. !zn

Читайте також:

В Одесі відкрито виставку антирадянського руху в Україні та Литві

В Івано-Франківську відкрили пам'ятник головному ідеологу Організації українських націоналістів Ленкавському

ЗМІ: Експозицію ОУН-УПА не прибиратимуть з музею ВВВ

Тягнибок вимагає від спільних кандидатів від опозиції підтримати ідеологію ВО «Свобода»