Українського посла викликали в МЗС Німеччини через ситуацію з Власенком

04 березня 22:00

МЗС Німеччини стурбоване ситуацією навколо захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка і викликало для розмови посла України. Тон Берліна був безпрецедентно жорстким.

 

У понеділок, 4 березня, в МЗС Німеччині у Берліні був викликаний для бесіди посол України Павло Клімкін. Повідомляючи про це, агентство dpa зазначає, що офіційного коментаря після розмови з послом не було.

За інформацією газети Frankfurter Allgemeine Zeitung, підставою для бесіди стала ситуація навколо ув'язнення екс-прем'єра України Юлії Тимошенко. МЗС Німеччини стурбований зростаючим тиском на її захисника, депутата від партії "Батьківщина" Сергія Власенка, якого наприкінці січня не випустили за кордон для участі в сесії ПАРЄ, а на минулому тижні постало питання про позбавлення його депутатської недоторканності.

У ситуації щодо Власенка Берлін формулює свою позицію безпрецедентно жорстко, пише газета. Українській владі дали зрозуміти, що вона може забути про договори про політичну асоціацію і вільну торгівлю, якщо не буде знайдено рішення у справі Юлії Тимошенко. Позиції відомства федерального канцлера і МЗС Німеччини в цьому питанні збігаються.

При цьому Берліну важлива доля Тимошенко і пов'язаних з нею людей не тому, що вона "ангел", а тому що її справа є прикладом зловживань в українському правосудді, зазначає видання. !zn

Читайте також:

Яценюк: На Власенку випробують схему для повної ліквідації опозиції

Опозиція може заблокувати Раду через Власенка

"Батьківщина" вимагає посадити регіонала, який ініціював позбавлення Власенка мандата

Регламентний комітет Ради "продавив" питання про позбавлення Власенка мандата