Український МЗС вважає сфальсифікованим вирок українцю за контрабанду зброї в Єгипті

11 квiтня 08:10

Україна буде домагатися перегляду справи про контрабанду зброї, за якою єгипетський суд засудив українця до 25 років в'язниці.

 

Україна вважає сфальсифікованими висунуті громадянину України Едварду Чікошу звинувачення у контрабанді зброї через єгипетсько-ізраїльський кордон. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ.

Згідно з повідомленням, дане питання було обговорено 9 квітня під час зустрічі посла України в Єгипті Євгена Кириленка з Міністром юстиції Єгипту Аделем Абдель Хамід Абдаллою.

«Окрему увагу було приділено справі громадянина України Чікоша, засудженого єгипетським судом до 25 років ув'язнення за сфальсифікованими звинуваченнями у контрабанді зброї. Посол повідомив єгипетську сторону, що Україна домагатиметься перегляду даної справи і звернувся з проханням до міністра про його можливе сприяння та допомогу у цій справі», - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, 12 березня суд в Єгипті визнав винним Чікоша у контрабанді зброї через єгипетсько-ізраїльський кордон і засудив його до 25 років позбавлення волі і штрафу в сумі 50 тис. єгипетських фунтів.

МЗС має намір розробити стратегію оскарження цього вироку. !zn

Читайте також:

Українця засудили до довічного ув’язнення в Єгипті

МЗС наполягає на невинності українця, затриманого в Єгипті за контрабанду зброї

Українця звинувачують у підготовці замаху на президента Єгипту

МЗС: Ми будемо поважати будь-яке рішення лівійського суду щодо затриманих українців