Український МЗС інформації про Данилишина ще не отримував, але вже дивується

14 сiчня 12:31

Міністерство закордонних справ України поки не отримувало від офіційних органів Чехії інформацію про надання політичного притулку екс-міністру економіки України Богдану Данилишину, але сама можливість такого кроку змушує українських дипломатів дивуватися.

 

Міністерство закордонних справ України поки не отримувало від офіційних органів Чехії   інформацію про надання політичного притулку екс-міністру економіки України Богдану Данилишину, але сама можливість такого кроку змушує українських дипломатів дивуватися.

"Сама можливість цього викликає в зовнішньополітичного відомства Україні серйозні здивування, оскільки незрозуміло, як взагалі можна говорити про нібито переслідування за політичну діяльність людини, які власне ніколи політичною діяльністю не займався", - сказав в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

Він пояснив, що Данилишин не перебував у  партії, не балотувався до парламенту чи президенти, не організовував мітинги і навіть жодного разу публічно не критикував діючу владу після її формування на початку 2010 року.

"Таким чином, будь-який неупереджена людина може побачити, що в даній ситуації говорити про політичне підгрунтя інтересу українських правоохоронних органів до Данилишину як мінімум дивно", - підкреслив Волошин.

Він також зазначив, що дивним є і те, що у МЗС немає ніякої інформації про те, що сам Данилишин просив   іноземну державу про політичний притулок.

"За нього це зробили депутати від БЮТ, що є безпрецедентним випадком", - додав представник МЗС.

Як повідомлялося, увечері 13 січня в Генпрокуратурі також не мали в своєму розпорядженні офіційних даних про отримання Данилишиним політичного притулку в Чехії.

Раніше 13 січня постійний адвокат Данилишина Ігор Фомін розповів DT.UA, що екс-міністр отримав політичний притулок у Чехії і очікує рішення суду в Празі про звільнення його з-під варти. Адвокат також сказав, що рішення чеського МВС буде в нього на руках найпевніше  сьогодні ввечері і після переведення його оприлюднять.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна