Українські дипломати просять Януковича помилувати Тимошенко

19 квiтня 10:37

Українські дипломати відзначають, що ув'язнення Юлії Тимошенко є головною перешкодою для підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

 

У п'ятницю, 19 квітня, екс-міністри закордонних справ України і дипломати Борис Тарасюк, Петро Порошенко, Валентин Наливайченко, Олег Білорус, Олександр Чалий, Володимир Василенко і Дмитро Павличко звернулися до президента Віктора Януковича з клопотанням про звільнення від тюремного ув'язнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

"Виправлення недоліків правосуддя є одним з найважливіших повноважень глави держави, дієвим конституційним способом відновлення справедливості і повернення громадянину його законних прав і свобод", - йдеться у зверненні.

Дипломати зазначили, що відсутність рішення про звільнення Юлії Тимошенко для світової громадськості є свідченням недемократичності української влади і головною перешкодою для підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

На думку послів і екс-голыв українського МЗС, звільнення Юлії Тимошенко буде означати припинення політичних репресій, відновлення верховенства права, повернення України в коло демократичних цивілізованих держав і дозволить нарешті реалізувати історичний європейський вибір України.

"Шановний Вікторе Федоровичу, звертаємося до Вас з проханням ухвалити рішення про звільнення Юлії Володимирівни Тимошенко від відбування покарання на підставі п. 27 ч. 1 статті 106 Конституції України та ч. 1 статті 87 Кримінального кодексу України, а також її повної юридичної і політичної реабілітації", - підкреслюється у зверненні.

Раніше повідомлялося про те, що більше 20 народних депутатів-жінок підписали клопотання про помилування Тимошенко. Пізніше Віктор Янукович взяв до уваги клопотання жінок - народних депутатів про помилування екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, яке передали в адміністрацію президента. !zn

Читайте також:

Янукович взяв до уваги клопотання жінок-депутатів про помилування Тимошенко

Екс-президент Польщі Кваснєвський розраховує на помилування Тимошенко

20 опозиціонерок принесуть Януковичу клопотання про звільнення Тимошенко