«Українська партія» приєдналася до партії «Громадянська позиція»

31 березня 10:56

На з'їзді «Громадянської позіції» прийняли резолюцію з ключовими тезами: опозиційність, люстрація, відкритість, прозорість, персональна відповідальність лідерів.

 

«Українська партія» приєдналася до партії «Громадянська позіції». Таке рішення було прийнято на об'єднавчому з'їзді політичної партії «Громадянська позиція», який пройшов у суботу, 31 березня, в Києві.

За відповідну резолюцію одноголосно проголосувало 174 делегати з'їзду. Лідера розпущеної раніше «Української партії» мера міста Калуш Ігора Насалика було обраний заступником голови партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка.

Як наголошується в резолюції з'їзду, надалі оновлена ​​партія у своїй роботі буде дотримуватися п'яти ключових принципів.

Зокрема, це опозиційність: лідери об'єднаних партій не погодяться на будь-які кадрові пропозиції, якщо такі надійдуть від влади, щодо їх призначення на керівні посади в уряд або в інші виконавчі структури.

Другим принципом діяльності партії є очищення партійних рядів: у першу чергу партія має намір провести люстрацію серед депутатів, які зараз працюють у радах всіх рівнів. Зокрема, депутати, які будуть діяти всупереч нормам моральності і відповідальності, які своїми голосуваннями порушать вимоги опозиційність партій, будуть виключатися з партії і з партійної фракції.

Третім принципом діяльності є прозорість, зокрема, партія «Громадянська позиція» не має зобов'язань ні перед владою, ні перед спонсорами.

Четвертим принципом діяльності партії є персональна відповідальність лідерів за моральність і професійність тих людей, яких вони пропонують до керівних органів об'єднаної партії. Для забезпечення цього керівництво партії має право вето на будь-яку кандидатуру, яка пропонується в керівний орган.

П'ятим принципом роботи партії «Громадянська позиція» є відкритість. Зокрема, це стосується залучення нових людей, і для цього при раді партії буде створено окремий орган - стратегічна рада, до якої будуть включені нові люди. !zn

Читайте також:

Об'єднану опозицію має очолити безпартійна людина, яка ніколи не стане «тушкою», - Гриценко


Гриценко: Об'єднанню опозиції заважає «гетьманство»

Рейтинг політиків, які здатні очолити українську опозицію


Гриценко впевнений, що страх ув'язнення зупинить фальсифікаторів на виборах