Українська інтелігенція просить Тимошенко «не робити подарунок режиму»

02 травня 14:10

Члени Народного комітету захисту України закликають Тимошенко припинити голодування, оголошене на знак протесту проти катування та антигуманного поводження. Напередодні Світовий конгрес українців також закликав екс-прем'єра припинити голодування.

 

Члени Народного комітету захисту України закликають Юлію Тимошенко не ризикувати своїм життям і припинити голодування. Про це йдеться в їхньому листі до лідера партії «Батьківщина» повідомляє сьогодні прес-служба політсили.

«Ви, тендітна жінка, навіть за ґратами проявили нечувану силу волі і мужність, відданість національним і загальнолюдським ідеалам і цінностям. Ваші кати свого часу падали від курячих яєць, а ви мужньо витримали удари трьох нелюдів, які навіки зганьбили себе, виконуючи злочинний наказ - побивши беззахисну, хвору, але героїчну жінку», - відзначають члени НКЗУ.

«Ми глибоко обурені фактом тортур і жорстокого побиття. Ми заявляємо свій протест проти фізичної розправи над політичними опонентами, яка стала можливою в Україні за Віктора Януковича», - підкреслюється в листі.

У той же час вони закликають Юлію Тимошенко «припинити голодування, оголошене на знак протесту проти катування та антигуманного поводження».

«Ви є головним ворогом нинішнього злочинного режиму. Тому влада мріє про те, щоб фізично знищити вас та інших представників об'єднаної опозиції. Голодування протягом більше ніж 10 днів ставить під загрозу Ваше життя. Не робіть подарунок режиму, не ризикуйте життям! Ви потрібні Україні», - зазначають члени НКЗУ.

Лист до Юлії Тимошенко від імені Народного комітету захисту України підписали: Дмитро Павличко, Герой України, лауреат Шевченківської премії; Мирослав Попович, академік НАН України, лауреат Шевченківської премії; Богдан Горинь, політичний в'язень радянських концтаборів, громадський і політичний діяч; Юрій Щербак, письменник, надзвичайний і повноважний посол України; Юрій Мушкетик, Герой України, лауреат Шевченківської премії; Валерій Шевчук, письменник, лауреат Шевченківської премії; Олександр Скіпальський, генерал-лейтенант, громадський і політичний діяч; Олег Чорногуз, письменник, громадський діяч; Наталія Осьмак, громадський діяч, дочка президента Української головної визвольної ради.

Нагадаємо, захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що його підзахисна оголосила голодування з 20 квітня. Окрім того, за його словами, у Тимошенко на руках синяки і гематома на животі як результат її транспортування з колонії в лікарню.

Пізніше сама Тимошенко поширила заяву, де стверджувала, що проти неї застосовується фізична сила. «Від болю і відчаю я, як могла, почала захищатися і отримала через простирадло сильний удар кулаком в живіт, мені скрутили руки і ноги, підняли і потягнули в простирадлі на вулицю. Я думала, що настали останні хвилини мого життя», - розповіла екс-прем'єр.

Генпрокурор Віктор Пшонка доручив провести дослідчу перевірку заяви екс-прем'єра Юлії Тимошенко про заподіяння їй тілесних ушкоджень співробітниками Качанівської колонії

Президент Віктор Янукович заявив, що позиція України з приводу нібито побиття екс-прем'єра буде озвучена після висновків Генпрокуратури. !zn

Читайте також:

Світовий конгрес українців просить Тимошенко припинити голодування

Німеччина наполягає на санкціях щодо України

В Україні із солідарності з Тимошенко голодують більше 50 громадян