Українська армія хоче розширеної участі в антипіратській кампанії

04 листопада 19:06

Україна зацікавлена в розширенні участі в операції Європейського Союзу з протидії піратству "Аталанта".

 

Про це повідомив голова Генштаба - Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Григорій Педченко під час зустрічі з делегацією Європейського Союзу на чолі з заступником генсека Європейської служби зовнішньої діяльності з інституціональних питань Мачете Поповським.

Г. Педченко розповів, що "впродовж 2010-2011 років у Збройних силах була проведена робота з залученню сил і засобів до операції ЄС з протидії піратству "Аталанта".

"Зараз ми працюємо над розширенням участі України в цій операції. Так восени наступного року Збройні Сили України готові направити до складу багатонаціональних сил літак Ан-26", - цитує генерал-полковника прес-служба Міноборони.

Головнокомандувач додав, що враховуючи дотримання Україною політики позаблоковості і стратегічного курсу держави на європейську інтеграцію, важливим і перспективним проектом є також залучення підрозділів Збройних Сил до бойових тактичних груп ЄС.

"Це дозволить активізувати роботу з розвитку оперативних і експедиційних можливостей Українського війська", - уточнив він.