Україні нагадали, що вільної торгівлі з ЄС не буде без Угоди про асоціацію

13 лютого 18:22

Позиція країн-членів ЄС незмінна: підписати Угоду про асоціацію, включаючи зону вільної торгівлі. Розділяти ці два моменти, як пропонував уряд Литви в ЄС не мають наміру.

 

Євросоюз не збирається підписувати з Україною угоду про зону вільної торгівлі раніше Угоди про асоціацію.

Про це заявив єврокомісар з розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле, коментуючи відповідну пропозицію керівництва Литви.

"Позиція країн-членів союзу однозначна: ми підписуємо угоду про асоціацію, включаючи зону вільної торгівлі. Я не бачу сенсу, виходячи з прагматичних і політичних міркувань, розділяти ці два моменти", - заявив єврокомісар з розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле.

Нагадаємо, одним з головних меседжів єврокомісара Штефана Фюле під час його візиту до Києва було те, що листопад 2013 р. є крайнім терміном для виконання Україною умов, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з ЄС на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

Якщо Угоду про асоціацію Україна-ЄС не буде підписано в листопаді 2013 року, як наполягає Євросоюз, повернутися до обговорення цього питання сторони зможуть не раніше 2016 року.

Раніше уряд Литви виступив з ініціативою почати створення зони вільної торгівлі Україна – ЄС до офіційного підписання Угоди про асоціацію. !zn

Читайте також:

Угода про асоціацію Україна-ЄС готова до підписання

Рада ЄС підтвердила прихильність підписання з Україною Угоди про асоціацію

Янукович пообіцяв Фюле працювати над недоліками

Євросоюз дав Україні час до листопада на виконання необхідних для асоціації умов