Українці впевнені, що Януковичу не потрібений ані ЄС, ані Митний союз

21 лютого 18:36

Українці одночасно підтримують і асоціацію з ЄС і приєднання до Митного союзу. Але впевнені, що Янукович нічого не робить ні в тому, ні в іншому напрямку.

 

Половина українців (50%) хотіли б, щоб Україна цього року підписала Угоду про асоціацію з Європейським Союзом, яка передбачає створення зони вільної торгівлі. Про це свідчать дані моніторингового дослідження DW-TREND, проведеного українським офісом міжнародного дослідницького агентства IFAK.

При цьому 26% не підтримують асоціацію з ЄС, а 24% не змогли відповісти.

За даними опитування, 50% українців хотіли б, щоб Україна цього року підписала договір про приєднання до Митного союзу Росії, Білорусі і Казахстану, не підтримують 26%, ще 24% не змогли відповісти.

39% опитаних вважають, що президент Віктор Янукович не докладає особливих зусиль для підписання Угоди про асоціацію з ЄС, 16% упевнені, що президент робить все можливе для підписання, 45% важко відповісти.

38% вважають правильним, що ЄС висуває політичні вимоги Януковичу в якості умови для підписання Угоди про асоціацію, 25% - неправильним, 37% не змогли відповісти.

33% українців вважають, що президент не докладає особливих зусиль для підписання договору про приєднання до Митного союзу, 15% упевнені, що президент робить все можливе для підписання, 52% не змогли відповісти.

Телефонне опитування проводило агентство IFAK 20 січня - 5 лютого 2013 року. Цільова аудиторія дослідження: жителі України, міста з населенням 50 тис. і більше, віком 18-60 років. Вибіркова сукупність: Україна - 1000 респондентів (очікувана гранична похибка ±3,2% при рівні довірчої імовірності Р=0,954. !zn

Читайте також:

Історичний момент України: як його може бути втрачено

Брюссель назвав крайні терміни: Київ повинен продемонструвати прогрес до травня

У Раді схвалили проект заяви щодо угоди про асоціацію з ЄС

Київ розраховує вже цього року створити ЗВТ і з Москвою, і з Європою