Україна провалила план дій щодо Угоди про асоціацію з Євросоюзом

25 жовтня 12:50

Моніторинг показав, що Україна не досягла значних успіхів щодо десяти пунктів Порядку денного асоціації Україна - Європейський Союз. Змін не відбулося ані в забезпеченні прав людини, ані в боротьбі з корупцією.

 

Український уряд не виконав жодного пріоритету Порядку денного асоціації Україна - Європейський Союз на 2011-2012 роки, свідчать дані моніторингу, проведені Громадянською мережею «ОПОРА» спільно з European partnership for democracy (Бельгія).

«Жоден із пріоритетів на 2011-2012 роки виконаний не був. Є певні зрушення, але не можна сказати, що вони значні. Ми не можемо назвати жодного пріоритету, в якому Україна досягла б явного успіху », - сказала керівник проектів громадянської мережі« ОПОРА »Ірина Швець.

За її словами, в період з квітня 2011 року по вересень 2012 року був проведений комплексний моніторинг секції «Політичний діалог» порядку денного асоціації.

Зокрема, дослідження покрило 10 тематичних напрямків: конституційна реформа в Україні; функціонування місцевого самоврядування; реформування системи держуправління, виборчого законодавства, судової системи; забезпечення поваги прав людини; свобода інформації; забезпечення свободи волевиявлення, зборів та об'єднання; забезпечення дотримання прав нацменшин; боротьба з корупцією.

Європейські лідери відмовилися підписувати Угоду про асоціацію з Україною в грудні 2011 року. Пізніше європейські політики неодноразово заявляли, що при нинішній ситуації з демократією в Україні підписання документа неможливо. !zn

Читайте також:

Євросоюз не бачить передумов для підписання угоди про асоціацію з Україною

Європарламент рекомендував ратифікувати угоду про асоціацію тільки після виконання Україною всіх умов

Керівництво Євросоюзу вважає неможливим підписання угоди про асоціацію з Україною

ЄС недостатньо чесних виборів в Україні для підписання угоди про асоціацію