Україна пообіцяла Росії не вступати до НАТО

07 березня 11:55

«Ми, безумовно, будемо дотримуватися позаблокового статусу і, виходячи з нашого позаблокового статусу, будемо будувати відносини з державами світу», - сказав Саламатін.

 

Україна має намір і надалі дотримуватися позаблокового статусу. Про це заявив глава українського оборонного відомства Дмитро Саламатін за підсумками зустрічі у Москві зі своїм російським колегою Анатолієм Сердюковим.

«Ми, безумовно, будемо дотримуватися позаблокового статусу і, виходячи з нашого позаблокового статусу, будемо будувати відносини з державами світу», - сказав Саламатін і висловив сподівання, що це буде знаходити розуміння у світі.

У свою чергу, Сердюков зазначив, що залишаються актуальними питаннями взаємодії з НАТО.

Зокрема, за його словами, Міноборони РФ на початку травня проведе у Москві міжнародну конференцію щодо ПРО і запросить представників усіх зацікавлених держав.

«Я поінформував міністра оборони України про нашу позицію щодо появи в Європі компонентів американської системи протиракетної оборони. Ми маємо намір і надалі працювати з усіма партнерами, роз'яснювати нашу позицію, плануємо залучати і незалежних експертів. З цією метою Міноборони Росії має намір провести у травні у Москві міжнародну конференцію з протиракетної оборони», - сказав Сердюков.

Як відзначили у Міноборони РФ, актуальність проведення такого форуму пов'язана з тим, що і наступальні ракетні озброєння, і кошти, призначені для їхнього перехоплення, зосереджуються по периметру російських кордонів і здатні здійснити негативний вплив на національну безпеку РФ. Питання ПРО стають одним з визначальних чинників у розвитку відносин між провідними державами світу, додали у російському військовому відомстві.

Як повідомлялося, президент України Віктор Янукович підписав указ про призначення Саламатіна міністром оборони 8 лютого. До цього призначення Саламатін займав посаду голови держконцерну «Укроборонпром». На цю посаду його було призначено у січні 2011 року.

Варто відзначити також, що останнім часом новини про Росію складають 13% від усіх подій, що освітлюються українськими телеканалами. Євросоюзу і США приділяється набагато менше уваги. НАТО у новинах не згадується взагалі.

Читайте також:

Україна разом з НАТО боротиметься з сомалійськими піратами

Блоку НАТО «закрили доступ» на українське телебачення

Саламатін обіцяє не звільняти «професіоналів» з Міноборони

Міноборони збільшило кількість навчань з Росією і Білоруссю