Україна чітко і свідомо вирішила приєднатися до Європи - глава МЗС

15 грудня 16:05

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко вкотре підкреслює європейські перспективи України, і відзначає її унікальне геополітичне положення.

 

"Україна знаходиться в унікальному геополітичному положенні. Будучи мостом між Європою і Росією, ми також є гарантом миру і стабільності в регіоні. Ми надаємо великого значення дружнім відносинам з усіма нашими сусідами. Але ми чітко і свідомо вирішили приєднатися до Європи, незважаючи на тиск, який здійснюється з боку інших зацікавлених сторін", - написав К.Грищенко у своїй статті, опублікованій у четвер у німецькій газеті Handelsblatt.

Глава українського зовнішньополітичного відомства підкреслив, що в атмосфері глобальної нестабільності і складних політичних подій, Європа не може дозволити собі відвернутися від України.

При цьому, на думку К.Грищенка, євроінтеграційний курс України особливо сильно потребує підтримки з боку Німеччини, яка традиційно була її другом. "Працюючи разом, ми досягнемо сталого прогресу в наших двосторонніх відносинах, у питаннях безпеки енергопостачання та інших реформ, які в майбутньому зроблять можливим підтримку Німеччиною членства України в ЄС", - зазначив К.Грищенко.