Україна спробує домовитися з Росією про відтермінування виплати боргу ЄЕСУ

30 сiчня 12:07

У держбюджеті повної суми для того, щоб розрахуватися за цим рішенням і грошей, які передбачені на виконання інших судових рішень, недостатньо.

 

Український уряд має намір домовитися про відтермінування виплати боргу промислово-фінансової корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) перед Міністерством оборони Російської Федерації, заявляє міністр юстиції Олександр Лавринович.

"У держбюджеті повної суми для того, аби розрахуватися за цим рішенням і за усіма іншими, які передбачені на виконання судових рішень, недостатньо, тому очевидно, що буде процес домовленості про те, щоб хоча б розтягнути цю виплату за часом", - сказав Лавринович на брифінгу в середу, 30 січня у Києві.

Як повідомлялося, генеральний прокурор Віктор Пшонка 18 січня повідомив, що Україна уже виплатила 15 млн грн Росії у цій справі, а 21 січня ВГСУ відхилив касацію Кабміну і Державної казначейської служби. У той же час офіційна інформація про те, в які терміни Україна має намір виплатити Росії інші 3,1 млрд грн, поки немає.

Кабмін і Держказначейство при подачі касаційної скарги на рішення судів про виплату Міноборони РФ 3,113 млрд грн у справі ЄЕСУ просило Вищий господарський суд відтермінувати виплати до розгляду касації, проте суд відмовив уряду.

Читайте також:

Суд може зобов'язати Тимошенко виплачувати борг ЄЕСУ, якщо знайде у неї гроші

Вищий госпсуд України підтвердив законність повернення Росії боргів ЄЕСУ

Україна почала виплачувати борг РФ щодо ЄЕСУ

Лазаренко, будучи прем'єром, не давав держгарантій щодо боргу ЄЕСУ