Україна може зникнути з центру уваги Євросоюзу вже в наступному році

19 березня 22:02

У 2014 році Євросоюз буде думати не про Україну, а про вибори в Європарламент і про реформування економічної політики.

 

Євросоюз може повернутися до підписання угоди з Україною про асоціацію у разі її провалу в листопаді цього року не раніше літа 2015 року, вважає посол ЄС в Україні Ян Томбінський.

"Наше керівництво вклало серйозний політичний капітал, але двічі ризикувати цим політичним капіталом ЄС не стане, якщо не побачить конкретних результатів", - сказав він у вівторок у Відні на конференції "Україна - погляд зсередини", організованою The Economist за підтримки Фонду "Ефективне управління".

Томбінський пояснив, що в 2014 році Євросоюз буде думати не про Україну, а про вибори в Європарламент, про реформування економічної політики, про вимоги Великобританії щодо нової Угоди про Євросоюзі.

"Коли в березні 2015 року в Україні президентські вибори, в Євросоюзі теж будуть серйозні зміни, тому мало шансів, що Україна залишиться в центрі уваги", - зазначив посол ЄС.

Коментуючи свої враження від перших шести місяців роботи в Україні, він сказав, що українська політика нагадує йому ковдру з клаптиків: вибираються певні заходи, мало пов'язані один з одним, з рекомендацій МВФ, ЄС, і Росії. При цьому вони ніяк не пов'язані між собою.

"А в цілому стратегії немає", - вважає Томбінський. !zn

Читайте також:

Торговельна палата США: Угода про асоціацію з ЄС забезпечить Україні "вражаючі" інвестиції

Кличко в Брюсселі переконував європейців ввести санкції проти українських чиновників

Молдова завершила переговори з Євросоюзом про асоціацію