Українці збираються біля Лук'янівської в'язниці привітати Тимошенко з днем народження

27 листопада 12:38

Прихильники екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко проводять під стінами Лук'янівського СІЗО в Києві акцію «Квітка для Юлі» на честь дня народження лідера партії «Батьківщина».

 

Зараз під стінами СІЗО зібралося понад 2 тис. осіб. Більшість із них тримає в руках квіти, щоб привітати в такий спосіб Ю. Тимошенко.


Під стінами СІЗО також побудували сцену, на якій виступають українські співаки.

Очікується, що перед учасниками акції виступлять Олександр Пономарьов, який уже прибув до СІЗО, Ніна Матвієнко, Тараса Чубай та інші.

Окрім членів партії «Батьківщина», привітати Ю. Тимошенко також прийшли і члени Народного руху України, партії «За Україну!», Партії «Реформи й порядок». Учасники акції тримають у руках партійні прапори.

Як повідомила журналістам донька Ю. Тимошенко Євгенія Карр, сьогодні вранці у Володимирському соборі відбувся молебень за здоров'я її матері. Вона подякувала всім, хто прийшов під стіни СІЗО, щоб привітати Ю. Тимошенко.

У свою чергу прес-секретар Ю. Тимошенко Марина Сорока повідомила, що, за її інформацією, молебні за здоров'я Ю. Тимошенко відбуваються сьогодні в усіх церквах, які належать УПЦ Київського патріархату.

Рух вулицею Дегтярівська, де, власне, і розташовано СІЗО, перекрито ще за кілька днів до мітингу. Згідно з поясненнями столичної влади, це пов'язано з ремонтними роботами.

Наразі значної кількості співробітників міліції, які б перешкоджали або просто перебували під стінами СІЗО, немає.

Як повідомлено, низка відомих українських артистів заявила про намір влаштувати концерт біля Лук'янівської в'язниці, де влада утримує лідера української опозиції вже три з половиною місяці.

Відеотрансляцію з місця подій можна подивитися тут.