Угруповання ВМС США у Перській затоці зросте до 35 кораблів

27 сiчня 11:31

У Перській затоці угруповання ВМС США на Близькому Сході зросте до 35 кораблів. Регіон Близького Сходу та західна частина Тихого океану є пріоритетними для постійної присутності кораблів ВМС США.

 

Зі 100 бойових кораблів ВМС США, що знаходяться в даний час у далеких походах, 30 - зосереджені в районі Близького Сходу, повідомило американське військове відомство.

З приходом авіаносця "Ентерпрайз" з кораблями бойової охорони у Перську затоку угруповання ВМС США на Близькому Сході зросте до 35 кораблів. Як вже повідомлялося, авіаносна ударна група на чолі з "Ентерпрайз" вирушить з бази до Норфолку, штат Вірджинія, у березні і прибуде в район Перської затоки у квітні, приєднавшись до двох інших авіаносців, які вже знаходяться там.

Вже зараз угруповання ВМС США на Близькому Сході включає кілька авіаносних ударних груп, корабельних ударних груп, а також амфібійно-десантних груп.

Це друге за кількістю кораблів угруповання американських ВМС за кордоном.

Найбільше угруповання ВМС США знаходиться у даний час у західній частині Тихого океану. Біля берегів Китаю, Кореї та Японії зосереджено близько 60 бойових кораблів.

За словами представників Пентагону, регіон Близького Сходу і західна частина Тихого океану є пріоритетними для постійної присутності кораблів ВМС США.

Нагадаємо, Сполучені Штати у березні перекинуть у Перську затоку ще одну авіаносну ударну групу на чолі з атомним авіаносцем «Ентерпрайз». !zn

Читайте також:

У березні у Перську затоку прибуде третій американський авіаносець

Другий американський авіаносець Abraham Lincoln увійшов у води Аравійського моря

Обама: Проти Ірану будь-які заходи прийнятні

У ЄС більше немає банків, що фінансують транспортування товарів Ірану