Угода про асоціацію Україна-ЄС готова до підписання

09 лютого 09:33

Візит в Україну на цьому тижні єврокомісара Штефана Фюле - це можливість для України показати, наскільки вона готова до підписання Угоди про асоціацію.

 

Угоду про асоціацію між Україною і Європейським союзом готово, хоча його підписання і не гарантовано. Про це в інтерв'ю ZN.UA повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні Пітер Ян Волтерс.

"Повертаючись до Угоди про асоціацію, хочу підкреслити, що він готовий і чекає підписання. Можливо, його підпишуть в листопаді цього року", - заявив Волтерс.

"Але це зовсім не гарантовано. Оскільки існують певні умови з боку ЄС, які повинні бути виконані українською стороною. Зокрема, одне з них стосується припинення практики виборчого правосуддя", - зазначив європейський дипломат.

Посол не взявся прогнозувати, чи буде угода підписана в листопаді: "Сьогодні надзвичайно важко відповісти на це питання. Я не знаю, чи буде підписано угоду. І Європейський Союз цього теж не знає. Тому що зараз все залежить від дій української сторони".

"Візити в Україну на цьому тижні єврокомісара Штефана Фюле, а також Олександра Кваснєвського і Пета Коксу - це можливість для вашої країни показати, наскільки вона готова до підписання Угоди про асоціацію. Я дуже сподіваюся, що Україна скористається цим шансом. Як представник країни - однією з засновниць ЄС, я дуже хотів би, щоб Україна приєдналася до Європейського співтовариства, оскільки впевнений: це саме той шлях, яким вона повинна рухатися", - підкреслив він.

Подробиці читайте у свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна" в інтерв'ю Тетяни Сіліної з Пітером Яном Волтерсом. !zn

Читайте також:

Євросоюз висунув Україні 19 вимог для підписання асоціації

Євросоюз дав Україні час до листопада на виконання необхідних для асоціації умов

Євросоюз підпише асоціацію з Україною після припинення політичних переслідувань

У Єврокомісії обіцяють членство в ЄС країнам, що проводить реформи