Уго Чавес заявив, що вилікувався від раку

20 жовтня 18:25

Президент Венесуели Уго Чавес оголосив про своє одужання, повідомляє іспанська служба Agence France-Presse 20 жовтня. З такою заявою У. Чавес виступив у венесуельському місті Ла-Фріа, куди він прибув з Куби з метою відвідати православний храм.

 

У. Чавес розповів, що останні медичні аналізи показали, що в його організмі не має ракових клітин. "Все пройшло чудово. У мене найкращі показники - 20 з 20", - цитує слова У. Чавеса Reuters. "У таких випадках, як мій, необхідно продовжувати нагляд у лікарів, незважаючи на те що аналізи показали, що я вилікувався від хвороби", - додав він.

Коли в У. Чавеса діагностували рак, точно невідомо, однак операцію з видалення пухлини йому зробили ще в червні 2011 року на Кубі. Згодом там же він пройшов чотири курси хіміотерапії. Який тип раку був у У. Чавеса, точно невідомо, однак раніше передбачалося, що це може бути рак товстої кишки.

У зв'язку з хворобою У. Чавес тимчасово не з'являвся на публіці, відсторонився від керування державою і передав частину повноважень віце-президенту країни Еліасу Хауа.

На думку лікарів, на яких посилається Reuters, говорити про повне одужання У. Чавеса від раку можна буде не раніше ніж через два роки після закінчення лікування.