Уго Чавес переміг на президентських виборах у Венесуелі

08 жовтня 07:17

Президент Венесуели Уго Чавес здобув впевнену перемогу на президентських виборах. За лідера Єдиної соціалістичної партії Венесуели проголосували 54% виборців.

 

Уго Чавес переміг на чергових президентських виборах, що пройшли у Венесуелі в неділю. Про це оголосила Національна виборча рада, що оприлюднила перший підсумковий бюлетень.

Згідно з документом за Чавеса проголосували 7,4 млн голосів - 54,44% виборців. Черговий шестирічний президентський термін Чавеса, який вперше прийшов до влади у 1999 році, почнеться у січні майбутнього року.

Основний противник Чавеса на нинішніх виборах Енріке Капрілес, який балотувався від опозиційного Блоку демократичної єдності, отримав 44,97% голосів. За нього проголосували 6,1 млн виборців.

Решта четверо кандидатів на вищий державний пост набрали в цілому менше одного відсотка голосів.

У відповідності з чинним законодавством Національа виборча рада випускає перший підсумковий бюлетень тільки після того, як перевага одного кандидата стає незворотною. Остаточні результати підрахунку голосів можуть варіюватися, але переможець визначився остаточно.

Для участі у виборах було зареєстровано майже 19 млн виборців. З них 80% з'явилися на виборчі дільниці, продемонструвавши рекордно високий рівень громадянської активності. !zn

Читайте також:

Чавес хотів би бачити президентом США «хорошого хлопця» Обаму

Уго Чавес заявив, що вилікувався від раку

Чавес розвіяв чутки про свою смерть