Ударівці обклеїли всі робочі місця в Раді наліпками з закликом голосувати особисто

17 лютого 18:01

Персональне голосування має стати точкою відліку в формуванні нової парламентської культури, культури, яка поверне довіру до Ради і депутатів, наполягають у "УДАРі".

 

Депутати від "УДАРу" прикріпили на робочому місці кожного депутата Верховної Ради наклейку з написом "Голосую особисто, не голосую за інших". Про це повідомив народний депутат фракції Сергій Каплін, передає його прес-служба.

"Більшість захворіла поширеною політичною хворобою - безсовісністю. І ту совість треба будь-яким чином розбудити. Такі наклейки на робочих місцях депутатів повинні нагадувати слугам народу, що їхні виборці голосують самостійно і чекають того ж від своїх представників у ВР", - заявив Каплін.

"Персональне голосування має стати відліком у формуванні нової парламентської культури, культури, яка поверне довіру до Ради і депутатів. Поки народ не побачить, що його обранці працюють особисто і, відповідно, несуть відповідальність за своє голосування, люди будуть зневажати український парламент", - вважає депутат.

Як повідомлялося, друга сесія Верховної Ради України 7-го скликання не відкрилася 5 лютого через те, що опозиція заблокувала трибуну і президію з вимогою ввести персональне голосування. Опозиційні фракції "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" блокували президію і трибуну в залі засідань Верховної Ради. Переговори опозиції і більшості закінчувалися безрезультатно. Черговий раунд переговорів було заплановано на понеділок.

Варто зазначити, що голова Ради Володимир Рибак 15 лютого заявив, що на засідання парламенту у вівторок, 19 лютого, депутати зберуться практично у повному складі. При цьому Рибак зазначив, що депутатам, які ночують у залі "мучитися залишилося не довго".

Нагадаємо також, що 5 лютого почався відлік 30-денного терміну бездіяльності Верховної Ради, після закінчення якого президент може прийняти рішення аж до розпуску нинішнього складу парламенту. !zn

Читайте також:

Яценюк звинуватив регіоналів у шахрайстві з "сенсорною кнопкою"

Рибак впевнений, що тим, хто буде ночувати в Раді депутатам "мучитися залишилося не довго"

Опозиціонери вирішили відмовитися від зарплати за час бездіяльності Ради

Переговори про розблокування Ради знову провалилися