«УДАР» заманюють у парламентську більшість: у Кличка скаржаться на тиск і погрози

13 листопада 12:44

В "УДАРі" запевняють, що переговори з нинішньою владою для них неможливі і сподіваються, що членам фракції формувати більшість з регіоналами не дозволить совість.

 

У партії «УДАР» заявляють про тиск на мажоритарників і списочників, які пройшли в нову Верховну Раду. Про це заявив начальник штабу і 5-й номер списку «УДАРу» Віталій Ковальчук в інтерв'ю ЛIГА.net.

Відповідаючи на запитання, чи відчуваються спроби влади сформувати майбутню більшість, Ковальчук відповів: «Так. Відчуваємо. Вже починається тиск і погрози. Ми про ці факти знаємо». За його словами, погрожують «і мажоритарникам, і списочникам».

Відповідаючи на питання, чи впевнені вони у своїх депутатах і які будуть дії, якщо хтось таки вступить у змову з владою, Ковальчук сказав: «У фракції будуть чіткі правила, що виключають, в тому числі, вільне голосування». «На сьогоднішній момент «УДАР» - команда, яку об'єднує ідея. У нас немає людей, які купили місце у списку. У всіх рівні права», - сказав він.

«Ми відстоюємо позицію персонального голосування. Ні про яке відбирання карток не може бути й мови. Це дитинство. Ми довіряємо своїм людям. Всі вони свідомі, самодостатні і дорослі особистості. Всі усвідомлюють свої дії. І немає кращого способу контролю, ніж совість. Зрадити можна тільки один раз», - додав він.

При цьому Ковальчук виключив можливість переговорів з владою, відповідаючи на питання про позицію, якщо Кличку запропонують посаду віце-спікера. «Вступ у будь-які перемовини з нинішньою владою для нас неможливий. В «УДАРу» свій шлях. І у нас є політична воля для того щоб цей шлях пройти», - заявив він. !zn

Читайте також:

Кличко розповів, чому мажоритарники «УДАРу» програли в Києві

Опозиція вирішила тримати свої плани у таємниці, щоб про них не довідався Янукович

«УДАР» і «Свобода» можуть отримати своїх представників у ЦВК