"УДАР" почав збір підписів за відставку Рибака

30 сiчня 11:25

Фракція "УДАР" вимагає видати підписні листи, необхідні для збору 150 підписів народних депутатів.

 

Фракція партії "УДАР" у Верховній Раді подала письмове звернення до парламенту про ініціацію питання про відкликання Володимира Рибака з посади спікера.

Як повідомляє прес-служба партії, "УДАР" вимагає видати підписні листи, необхідні для збору 150 підписів народних депутатів, як передбачено законом про регламент.

У партії пояснюють, що спікер, всупереч Конституції, законам і регламенту, відмовився скликати позачергову сесію парламенту на вимогу трьох опозиційних фракцій. "Тому фракція "УДАР" починає збір підписів за відставку спікера Рибака", - підкреслюють у партії.

Нагадаємо, спікер відмовився скликати позачергову сесію, пославшись на те, що нібито опозиціонери підробили кілька підписів депутатів, які підписалися за проведення сесії.

Раніше лідер партії "УДАР" Віталій Кличко подав на голову Верховної Ради Володимира Рибака до суду. У позовній заяві Кличко вимагав визнати протиправними дії спікера під час голосування за кандидатуру голови Нацбанку.

Раніше опозиційні парламентські фракції - "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" - зібрали 158 підписів народних депутатів про скликання позачергової сесії і звернулися з відповідною вимогою до голови Верховної Ради Володимира Рибака. Очікується, що позачергова сесія парламенту відбудеться 29 або 30 січня. !zn

Читайте також:

"УДАР" вимагає від Рибака подати у відставку

Опозиція не змогла домогтися від Рибака скликання позачергової сесії

В опозиції є план на випадок, якщо Рибак не оголосить про позачергову сесію Ради

Один депутат обходиться бюджету у 2039 гривень на день

Опозиція звинуватила керівництво парламенту в саботажі скликання позачергової сесії