"УДАР" обійшов "Батьківщину" на політичному віражі

18 сiчня 17:54

"УДАР" вимагає звіту генерального прокурора Віктора Пшонки, міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка і голови СБУ Олександра Якименка про резонансні події останніх днів.

 

"УДАР" вимагає терміново скликати позачергову сесію Верховної Ради для розгляду ситуації з дотриманням прав політичних в'язнів, зокрема Юлії Тимошенко і Юрія Луценка. Політична сила вже вязлася за збір підписів, повідомили в прес-службі партії.

В "Ударі" відзначили також, що Рада повинна дати оцінку діям правоохоронних органів стосовно депутатів від опозиції. "За те, що сталося в Харківській клінічній лікарні "Укрзалізниці", коли жінок-депутатів силою виштовхали з приміщення, за те, що в громадські приймальні опозиційних депутатів вриваються бійці спецпідрозділів, повинні відповісти керівники правоохоронних органів країни", - сказано в заяві партії.

На позачерговій сесії "УДАР" вимагає звіту генерального прокурора Віктора Пшонки, міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка і голови СБУ Олександра Якименка про резонансні події останніх днів, і ставить питання про їх політичну відповідальність.

"Якщо нехтування правами громадян і свавілля чинної влади буде продовжуватися, ми, як і обіцяли, будемо вимагати проведення дострокових парламентських і президентських виборів вже в цьому році", - підкреслив лідер "УДАР" Віталій Кличко.

Нагадаємо, жінки-депутати від ВО "Батьківщина" відвідали Тимошенко в лікарні 16 січня і приєдналися до її акції протесту. Проте вранці 18 січня їх вигнали з ЦКЛ №5 у Харкові. !zn

Читайте також:

Кличко розкритикував бійки депутатів: Кулаками в них не дуже добре виходить

Соратники Тимошенко розповіли, що за камерами в її палаті спостерігають 15 чоловіків

"Батьківщина" пообіцяла акції непокори по всій Україні

Народні депутати оголосили вимоги Тимошенко