Удальцов не збирається тікати з Росії, але сім'ю відправив в Україну

24 жовтня 06:22

Сергій Удальцов не збирається залишати Росію, а на зв'язок не виходить тому, що хоче «останні дні на волі провести так, як бажає, без постійного спілкування з журналістами». Як з'ясувалося, дружина лідера «Лівого фронту» Анастасія Удальцова разом з дітьми з понеділка перебуває в Україні.

 

Опозиціонер Сергій Удальцов не збирається залишати Росію, повідомила його адвокат Віолета Волкова в середу.

"Всі розмови і домисли, в тому числі і журналістів, про те, що Сергій збирається покинути країну, є інсинуаціями. Він нікуди не збирається їхати, а на зв'язок не виходить тому, що хоче, можливо, останні дні на волі провести так, як бажає, без постійного спілкування з журналістами та прес-конференцій", - сказала Волкова.

Вона уточнила, що вчора отримала офіційне повідомлення про виклик її та Удальцова в СКР для пред'явлення йому офіційного звинувачення. "Повідомлення ми отримали, на слідчі дії прийдемо", - додала адвокат.

Волкова нагадала, що Удальцов знаходиться під підпискою про невиїзд і в будь-якому випадку не може покинути країну.

"І за Сергієм, і за мною постійно ведеться зовнішнє спостереження, люди йдуть за нами буквально по п'ятах", - стверджує адвокат.

- У Росії затримали Удальцова і його соратників

Тим часом у статті в газеті "Коммерсант", опублікованій в середу, висловлювалося припущення, що Удальцов може залишити країну до 26 жовтня, коли його викликано на допит в СКР для пред'явлення звинувачень у кримінальній справі про приготування до організації масових заворушень.

"Те, що СК за три дні проанонсував пред'явлення звинувачень, може служити сигналом для Сергія. Якщо він поїде, то всім буде зручно: слідчі скажуть, що і так доведуть його провину, а він не сяде. Хоча зараз незрозуміло, як тут краще вчинити: йти чи ні", - розповів виданню співрозмовник в оточенні Удальцова.

Газета зазначає, що весь вівторок телефон лідера "Лівого фронту" був недоступний, його не бачили ні на одному з пікетів біля ФСБ і СКР на захист політв'язнів, на які він регулярно ходить.

Опитані опозиціонери Олексій Навальний і Гаррі Каспаров також заявили, що не знають, де знаходиться Удальцов.

При цьому, як з'ясувало видання, дружина лідера "Лівого фронту" Анастасія Удальцова разом з дітьми з понеділка перебуває в Україні. Їй вчора також не вдалося зв'язатися з чоловіком.

- У Росії заявили про явку з повинною викраденого в Києві опозиціонера. Развозжаєв стверджує, що його катували (ВІДЕО)

Минулого тижня СКР порушив кримінальну справу стосовно координатора "Лівого фронту" Удальцова, його помічника Костянтина Лєбєдєва, а також помічника депутата Держдуми Іллі Пономарьова, активіста "Лівого фронту" Леоніда Развозжаєва за фактом готування до організації масових заворушень (ст. ст. 30 і 212 КК РФ). Приводом послужили результати перевірки відомостей, викладених у фільмі "Анатомія протесту - 2", показаному на НТВ 5 жовтня.

Удальцов і Лєбєдєв були викликані на допит в СКР в якості підозрюваних, в їхніх квартирах пройшли обшуки. Лєбєдєв був затриманий на 48 годин, а Удальцов відпущений під підписку про невиїзд. Пізніше Басманний суд заарештував Лєбєдєва до 16 грудня. Развозжаєва слідчим знайти не вдалося.

19 жовтня офіційний представник СКР Володимир Маркін заявив, що Развозжаєв оголошений у федеральний розшук. Про арешт Развозжаєва стало відомо 21 жовтня. Пономарьов повідомив, що Развозжаєв у п'ятницю був викрадений в Києві, де просив надати йому притулок.

У понеділок представник СКР Маркін заявив, що Развозжаєв в неділю звернувся в Головне слідче управління СКР і повідомив про своє бажання заявити явку з повинною. !zn

Читайте також:

Развозжаєва в Києві заштовхали в автівку, обв’язали скотчем, надягли на голову шапку і відвезли

Развозжаєву пред’явили звинувачення у підготовці масових заворушень

Прикордонники заявили, що Развозжаєв перетнув кордон офіційно і без скарг