Участь у мітингу 24 грудня у Москві за добу підтвердили 13,5 тис. осіб

13 грудня 09:27

Група у соціальній мережі Facebook, присвячена мітингу 24 грудня на Васильєвському узвозі, за добу набрала понад 13,5 тисяч учасників.

 

Подію «24 грудня на Васильєвському. Два тижні потому» було створено на Facebook вдень у понеділок, 12 грудня, після того як організатори нового мітингу подали заявку на проведення заходу до московської мерії. Заявники запропонували три майданчики для акції: Василівський узвіз, Манежна площа і проспект Сахарова.

За рішенням організаторів акції, формат нового мітингу обговорюється у відкритому режимі. У вівторок прямий ефір із засідання оргкомітету мітингу транслювався на сайті журналу «Большой город». У п'ятницю засідання оргкомітету у своєму ефірі буде передавати радіостанція «Эхо Москвы».

Про свій намір взяти участь в акції 24 грудня у групі на Facebook заявили вже 13 700 людей, ще три тисячі допускають свою участь. Очікується відповідь від 48 тис. осіб.

Перед мітингом на Болотній площі участь в акції на Facebook підтвердили понад 38 тис. осіб.

У суботу, 10 грудня, на Болотній площі відбувся багатотисячний санкціонований мітинг за чесні вибори. За різними даними, на нього прийшли від 25 тис. до 150 тис. людей.