Учасникам опозиційного мітингу світить до п'яти років в'язниці

30 серпня 06:02

Міністерство внутрішніх справ України продовжує проводити перевірку фактів хуліганських дій з боку окремих учасників акції опозиційних політичних сил, яка відбулася 24 серпня. Про це повідомляє прес-служба відомства.

 

Слідчим відділом головного управління ГУМВС України у Києві затримано двох учасників акції і порушено кримінальні справи за частиною 3 статті 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство).

«Враховуючи те, що грубе порушення громадського порядку відбувалося через явну неповагу до суспільства (некоректні гасла, заклики до невиконання вимог суду тощо), і було пов'язане з опором представникам влади, які виконували обов'язки з охорони громадського порядку, відповідно до вищевказаної статті активісти можуть бути позбавлені волі на термін від двох до п'яти років», - йдеться у заяві МВС.

Нагадаємо, 24 серпня прихильники опозиційних партій проігнорували попередження державних виконавців про заборону Окружним адміністративним судом столиці ходи центром міста, і деякі учасники мітингу вдалися до провокацій.

23 серпня Київський окружний адміністративний суд заборонив різним опозиційним партіям і організаціям проводити свої акції у центрі Києва на День Незалежності.