У Запоріжжі повернули пам'ятник Сталіну, який мер обіцяв знести

07 листопада 12:15

Сьогодні, 7 листопада, у річницю Великої Жовтневої революції в Запоріжжі комуністи відкрили відновлений пам'ятник Йосипу Сталіну.

 

«Після руйнування пам'ятника Сталіну, ветерани буквально за кілька днів зібрали прес-конференцію і оголосили про початок збору коштів на відновлення пам'ятника Й.В.Сталіну, - заявив другий секретар Запорізького ОК КПУ, депутат міськради Олександр Зубчевський.

Дату відкриття обрали невипадково: 7 листопада 1941 року бло проведено легендарний парад на Красній площі на честь 24-ї річниці Великої Жовтневої соціалістичної революції.

«Під час робіт з виготовлення пам'ятника від харківських ветеранів надійшла пропозиція - біля пам'ятника Сталіну відкрити пам'ятник Зої Космодем'янської. Для них Сталін - це батько радянського народу, а Зоя Космодем'янська - дочка радянського народу. З урахуванням того, що цього року виповнюється 70 років подвигу Зої Космодем'янської, ми і прийняли рішення відгукнутися на пропозицію ветеранів, - підкреслив Зубчевський.

Як повідомляло ZN.UA, мер Запоріжжя Олександр Сін у лютому сказав, що у разі появи на елементі будинку обкому КПУ нового пам'ятника Сталіну, його буде знесено.

Нагадаємо, що 28 грудня 2010 року на території Запорізького обкому КПУ було пошкоджено пам'ятник Й.Сталіну.