ПР: У законі про вибори враховано 17 із 20 пропозицій опозиції

17 листопада 07:32

Комісія Верховної Ради з підготовки закону про вибори народних депутатів врахувала більшість пропозицій, внесених опозиційними силами. Про це повідомив народний депутат України від Партії регіонів Дмитро Шпенов, передає прес-служба ПР.

 

"Під час засідання Комісії ми досягли більшого прогресу, ніж за майже два тижні з моменту створення Комісії. Ми врахували 17 із 20 пропозицій опозиції (так званий другий і третій блоки вимог), поправки, запропоновані Венеціанською комісією, Центральною виборчою комісією та Адміністрацією президента", - зазначив Д.Шпенов.

За його словами, участь у роботі Комісії не взяли тільки представники БЮТ, які залишили засідання. «У той ж час, їхні колеги з опозиційного табору з блоку НУ-НС продовжили роботу над текстом законопроекту і внесли кілька пропозицій, більшість з яких було враховано», - підкреслив він.

«Сподіваюся, що на наступному засіданні нам вдасться остаточно узгодити текст законопроекту, оскільки вже о 16:00 його має бути розглянуто у сесійній залі. Якщо ми не встигнемо це зробити, парламент буде розглядати всі п'ять законопроектів про вибори, які зареєстровані у даний момент», - зазначив політик.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада планує розглянути зміни до закону про вибори.


Як повідомлялося, два тижні тому Верховна Рада створила тимчасову спеціальну комісію з доопрацювання закону про вибори народних депутатів.

Зараз у Раді знаходиться кілька законопроектів про вибори, в тому числі №9265-1, поданий депутатами більшості. Цей документ майже повністю повторює проект, який розробляла робоча група на чолі з міністром юстиції Олександром Лавриновичем, проте містить кілька норм, які не розглядала Венеціанська комісія.

Опозиція наполягає, щоб ТСК взяла за основу саме розглянутий Венеціанською комісією варіант законопроекту.