У Януковича обіцяють "продовжувати боротьбу" проти прийняття закону про наклеп

25 вересня 16:46

Представник президента в парламенті Юрій Мірошниченко заявив, що він і Віктор Янукович боротимуться проти ухвалення закону про наклеп, і запевнив, що відповідає за точку зору президента з цього питання. Водночас Мірошниченко підтвердив, що не завжди відповідає за свою депутатську картку, яка «проголосувала», як виявилося, за закон проти його волі.

 

Народний депутат України, представник президента України в парламенті Юрій Мірошниченко заявляє, що може відповідати за точку зору президента Віктора Януковича щодо закону про наклеп. Про це депутат заявив сьогодні, виступаючи на конференції, організованій Європейським політичним центром і фондом «Українська політика» в Брюсселі.

«Ми будемо продовжувати боротьбу, щоб цей закон не був проголосований у другому читанні», - сказав він.

«Це - наша позиція, це - позиція президента, і тут я можу відповідати за його точку зору», - додав депутат.

Водночас, коментуючи питання щодо того, чи може він відповідати за свою картку (раніше сам Мірошниченко визнав, що особисто не голосував за закон про наклеп, проте його картка проголосувала), депутат сказав: "Не завжди".

- Стартувала акція протесту проти законопроекту про наклеп


Як повідомлялося, 18 вересня український парламент схвалив у першому читанні проект закону, яким передбачається відновити кримінальну відповідальність в Україні за наклеп. Законом передбачається покарання до 5 років обмеження волі. ОБСЄ, Рада Європи, Єврокомісія і ряд депутатів Європарламенту висловили стурбованість намірами Верховної Ради відновити кримінальну відповідальність за наклеп, і закликали українських депутатів відмовитися від цієї ідеї. !zn

Читайте також:

Регіонал пообіцяв прийняти закон про наклеп, щоб журналісти «не писали фігню»

У Януковича готові зняти закон про кримінальне переслідування за наклеп


Чечетов запевнив, що закон про наклеп до виборів приймати не будуть: Ми хочемо перемогти красиво

Рада Європи закликала Україну не вводити кримінальну відповідальність за наклеп