У ВР збираються створити групу підтримки Путіна

10 листопада 13:07

Найближчим часом у Верховній Раді планується створити міжфракційну депутатську групу на підтримку участі України в Євразійському економічному союзі. Про це сьогодні повідомив народний депутат від Партії регіонів Валерій Коновалюк під час круглого столу в Києві.

 

"Буде створена міжфракційна група - за Євразійський економічний союз. Низка депутатів, у тому числі і я, її ініціювали. До кінця наступного тижня вона буде зареєстрована у Верховній Раді", - сказав В.Коновалюк.

Він також зазначив, що метою роботи депутатської групи буде наближення України до вступу в Євразійський союз. "Безумовно, це перспектива Євразійського союзу», - сказав В.Коновалюк.

Він уточнив, що група буде складатися приблизно з 15 депутатів, які будуть займатися комплексом питань з розвитку торговельних відносин з країнами СНД
у рамках договору про зону вільної торгівлі.

На сьогодні, зазначив В.Коновалюк, назва групи визначається.

Про створення Євразійського союзу прем'єр-міністр Росії Володимир Путін заявив 4 жовтня цього року. За словами В.Путіна, він збирається побудувати на основі Митного союзу і Єдиного економічного простору Євразійський союз,
до якого увійдуть Росія, Білорусь, Казахстан, а пізніше Киргизія і Таджикистан, і зробити його «одним із полюсів сучасного світу»