У Венесуелі дозволили збивати літаки-порушники

24 травня 06:14

У Венесуелі прийняли закон, що дозволяє збивати літаки-порушники. Документ був підготовлений за ініціативою президента Уго Чавеса. Хоча наркомафія безпосередньо в тексті закону не згадується, експерти відзначають, що направлено його дію в першу чергу проти наркоторговців.

 

Парламент Венесуели схвалив закон, що дозволяє збройним силам перехоплювати і збивати літаки, які порушують повітряний простір південноамериканської країни. Документ передбачає застосування армією засобів для перехоплення і знищення літаків та інших літальних апаратів, які вторгаються у повітряний простір Венесуели незаконно і порушують правила польотів.

Даний законопроект був підготовлений з ініціативи президента Уго Чавеса. Хоча наркомафія безпосередньо в тексті закону не згадується, експерти відзначають, що направлено його дію в першу чергу проти наркоторговців.

Закон має набути чинності через 90 днів після його опублікування в офіційній газеті Венесуели. Однак багато спостерігачів відзначають, що на доопрацювання необхідних регламентів може знадобитися ще приблизно рік.

З пропозицією розробити цей закон Чавес виступив у жовтні минулого року. За його словами, контрабандисти часто використовують повітряний простір Венесуели, щоб транспортувати наркотики. В деяких випадках ВПС Боліваріанської республіки піднімають в повітря винищувачі, щоб переслідувати порушників, однак ті не підкоряються наказам і просто продовжують політ.

Через Венесуелу проходить один з основних шляхів транспортування в Європу і США наркотиків, вироблених у сусідній Колумбії. Влада США критикує уряд Венесуели за неефективну боротьбу з наркотрафіком, однак Чавес стверджує, що в його країні робиться все можливе для запобігання розповсюдження наркотичних речовин. !zn

Читайте також:

Чавес розвіяв чутки про свою смерть

США підозрюють Венесуелу в порушенні санкцій проти Ірану

Росія побоюється конкуренції з Україною на ринку Венесуели