У ЦВК розставили крапки над "і": Тимошенко повинна голосувати в колонії

20 жовтня 05:56

На даний момент Тимошенко перебуває у виборчих списках у місці виконання покарань - Качанівській колонії. Тобто, якби вибори були сьогодні, вона повинна була б голосувати саме там.

 

Центральна виборча комісія заявляє, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко включена в списки для голосування на виборах на ділянці у Качанівській колонії. Про це повідомили в прес-службі ЦВК.

"На даний момент Тимошенко перебуває у виборчих списках у місці виконання покарань. Тобто, якби вибори були сьогодні, вона повинна була б голосувати там", - сказав представник прес-служби.

- Тимошенко попросила повернути її в колонію

У ЦВК прийшло 2 звернення з окружних виборчих комісій округів № 168 і № 173 з проханням роз'яснити, в якому з них повинна голосувати Тимошенко.

До округу № 168 прикріплена Качанівська колонія, а в окрузі № 173 знаходиться центральна клінічна лікарня "Укрзалізниці" (Харків).

За словами представника прес-служби, саме знаходження цих 2-х місць у різних округах і створило проблему з голосуванням Тимошенко.

Однак на даний момент вона не може голосувати в ЦКБ Укрзалізниці в зв'язку з тим, що в неї немає паспорта.

Раніше на брифінгу депутат Верховної Ради Сергій Власенко заявив, що юридично і фактично Тимошенко перебуває в різних місцях.

"Згідно із законом, вона може голосувати в тому приміщенні, де вона знаходиться у день виборів. Незважаючи на те, що фактично зараз вона знаходиться в ЦКБ Укрзалізниці юридично вона знаходиться у Качанівській виправній колонії", - зазначив він. !zn

Читайте також:

Тимошенко заявила, що Янукович підглядає за нею в душовій і туалеті

Євросуд з прав людини зайнявся скаргою Тимошенко


Німеччина має намір блокувати підписання Угоди про асоціацію з Україною, поки Тимошенко у в'язниці