У Тимошенко немає грижі, - МОЗ

28 квiтня 13:30

Інформація в ЗМІ про наявність «грижі міжхребцевого диска» у Юлії Тимошенко, з посиланням на слова німецьких лікарів, не відповідає рішенням міжнародної медичної комісії 7 березня 2012 за участю українських і німецьких фахівців з результатами обстеження, заявили в Міністерстві охорони здоров'я.

 

Інформація, що з'явилася в ЗМІ, про наявність у екс-прем'єра України Юлії Тимошенко «грижі міжхребцевого диска» не відповідає дійсності, стверджують у Міністерстві охорони здоров'я України.

«На засіданні міжнародної медичної комісії 7 березня 2012 року за участю, як відомо, українських і німецьких фахівців за результатами обстеження Ю.Тимошенко, крім інших, обговорювалися і питання термінології у характеристиці виявлених змін хребта. Публікації в пресі і в інтернет-виданнях про наявність "грижі міжхребцевого диска", з посиланням на слова нашого німецького колеги, не відповідають рішенням вищезазначеного засідання комісії», - йдеться в повідомленні МОЗ.

Нагадаємо, у ЗМІ з'явилася інформація, що лікарі німецької клініки «Шаріте», які два тижні тому обстежили Тимошенко в Качанівській колонії Харкова, назвали діагноз - хронічна грижа міжхребцевого диска. Про результати обстеження вони повідомили 27 листопада на прес-конференції в Берліні.

При цьому німецькі лікарі виключили будь-яку симуляцію симптомів з боку Тимошенко, і заявили про те, що її успішне лікування неможливе в Україні, де клініки не мають необхідного оснащенням і методики. Крім того, вони наполягають на наданні Тимошенко можливості лікування в берлінській клініці, і готові їй допомогти. !zn

Читайте також:

Ангела Меркель: Німеччина веде переговори про лікування Тимошенко в берлінській клініці


Німецькі лікарі закликають Януковича відпустити Тимошенко лікуватися в Європу

Тимошенко у в'язниці розробила поправки до Кримінально-процесуального кодексу