У Тернополі стартували публічні дебати між кандидатами в народні депутати

13 вересня 14:55

Кандидати в народні депутати, які балотуються у виборчих округах Тернопільщини, провели публічні дебати. Спочатку кандидати задавали запитання один одному, далі свої запитання їм ставив ведучий та потім журналісти.

 

Неформальна організація «Тернопільська експертна група» організувала публічні дебати між кандидатами в народні депутати, які балотуються до Верховної Ради у виборчих округах Тернопільщини.

За інформацією кореспондента ZN.UA, ця форма оприлюднення виборчих програм, позицій та порушень виборчого законодавства виглядає так: спочатку два кандидати задають запитання один одному, далі свої запитання їм ставить ведучий, відтак кандидати відповідають на запитання журналістів та своїх представників. Тривалість дебатів однієї пари кандидатів – 35 хвилин.

У четвер у конференц-залі готелю «Тернопіль» дебатувала одна з пар кандидатів – конкурентів у 163 окрузі (Тернопіль). З першим секретарем Тернопільського обкому Компартії Василем Паразінським (КПУ) змагався генеральний директор Торгового дому «Опілля» Тарас Пастух (УНП).

А ось конкурент висуванця «Батьківщини» у 165 окрузі (Зборів) Володимира Бойка Володимир Болєщук на дебати не з’явився. І тому розмова з «розпарованим» кандидатом відбулася у формі інтерв’ю. Запитання ставили ведучий та журналісти.

Публічні дебати між кандидатами, які за словами координатора «Тернопільської експертної групи» Ярослава Чорнозуба, є відкритою формою політичної боротьби та донесення до виборців своїх поглядів та ідей, триватимуть у наступні тижні. !zn

Читайте також:

Впевнено проходять у Раду, як і раніше, тільки чотири партії

Регіонал попросив журналістів припинити зйомку: «Чуєш, прибери цю камеру звідси» (ВІДЕО)

Закон про російську мову ніяк не вплинув на рейтинги регіоналів і опозиції

Партія регіонів у 75 разів випереджає опозицію за кількістю позитиву на телебаченні