У «Свободі» назвали вступ України до Євросоюзу бажаним, але неактуальним

27 листопада 16:35

ЄС навряд чи буде сприяти збереженню національної ідентичності, вважають представники ВО «Свобода». Крім того, Україна просто не готова до вступу.

 

ВО «Свобода» виступає за приєднання України до Європейського Союзу, однак вважає, що це питання поки не актуальне. Про це на прес-конференції у Брюсселі заявив керівник департаменту зовнішніх зв'язків ВО «Свобода» Тарас Осауленко.

«Ми - за ЄС, але, по-перше, Україна поки не готова, а по-друге, ЄС став все більш бюрократичним і не сприяє збереженню національної ідентичності», - сказав він.

У свою чергу, заступник голови ВО «Свобода» Олег Панькевич зазначив, що його партія не проти євроатлантичної інтеграції, зокрема вступу України в НАТО. «Але ми вимагаємо, щоб були чесні правила до України», - сказав він.

Осауленко також зазначив, що ВО «Свобода» має намір встановити тісніші відносини з європейськими націоналістичними партіями.

«Майбутнє - це відносини з фінськими націоналістами. Фламандці - також наша мета, але в нас поки немає занадто тісних контактів», - сказав він.

Осауленко зазначив, що «Свобода» вже має добрі стосунки з французьким ультраправим «Національним фронтом» і рядом інших ультраправих партій Європи.

При цьому він висловив надію, що зараз, коли ВО «Свобода» пройшла у Верховну Раду України і має можливість сформувати фракцію з 37 депутатів, їй буде простіше будувати зовнішні відносини.

«Наприклад, націоналісти австрійські, фінські - вони дуже повільні в стосунках з нами, можливо, вони просто дуже обережні», - сказав Осауленко. !zn

Читайте також:

Більше половини українців підтримують вступ країни до ЄС

Майже 70% прихильників Партії регіонів хочуть до Митного союзу з Росією


Більшість українців очікують погіршення відносин з Євросоюзом при Януковичі

Лише кожен шостий українець бував у Європі