У Сумській облраді Партія регіонів створила фракцію, до якої увійшли мажоритарники шести інших політсил

14 сiчня 12:23

У Сумській обласній раді VI скликання представники 7 політичних сил створили фракцію Партії регіонів, до якої увійшла більшість депутатів

 

У Сумській обласній раді VI скликання представники 7 політичних сил створили фракцію Партії регіонів, до якої увійшли більшість депутатів.

У четвер, 18 листопада, під час першої установчої сесії Сумської облради 57 новообраних депутатів зі ста створили фракцію Партії регіонів, куди, зокрема, увійшли 51 депутат від ПР і по одному від Аграрної партії, Народної партії, Партії промисловців і підприємців, Соціалістичної партії України, партії «Рідне місто» й партії «За Україну!».

При цьому 33 «регіонали» були обрані в мажоритарних округах і 18 пройшли до ради за партійним списком, а всі інші новообрані депутати фракції ПР - обрані в мажоритарних округах. Причому, всі шестеро - керівники великих підприємств, установ і організацій.

Крім того, на сесії було оголошено про створення фракції Компартії України, до якої увійшли 5 депутатів-комуністів.

Решта фракцій мають бути створені до наступної сесії облради.

Усього в Сумській облраді VI скликання - 100 депутатів від 11 політичних партій. Зокрема, від ПР - 51 депутат, від «ВО Батьківщина» - 23, від «Фронту Змін» і партії «Рідне місто» - по 6 осіб, від КПУ - 5, від «Сильної України» - 3, «За Україну» - 2, і від Народної партії, Аграрної партії, Партії промисловців і підприємців та СПУ - по одному депутату.

За матеріалами УНИАН