У Сумській області школярі пишуть твори про досягнення влади (ВІДЕО)

13 жовтня 06:59

Твір "Я пишаюся новою Сумщиною", за словами вчителів, школярі пишуть добровільно. Старшокласникам дістався найважчий твір з оцінками дій влади і конкретними прикладами. Голова Сумського Комітету виборців заявив, що це є порушенням виборчого законодавства.

 

На Сумщині учні всіх без винятку шкіл пишуть твори про досягнення влади. Початкові класи проходять аудіювання, 5 та 8 класи пишуть переклад, а старшокласникам дісталося найважче - твір з оцінками дій влади і конкретними прикладами.

Вчителі запевняють, що твори пишуть за бажанням, участь у конкурсі - добровільна. Поганих оцінок не ставлять, тільки відбирають кращі роботи. Заступник директора ЗОШ № 8 міста Суми Ірина Ємець розповіла: "Діти реагують по-різному - одні із задоволенням беруть участь у конкурсі, бажають перемоги, а інші кажуть, що це не їхня позиція. Ми перевіряємо творчі здібності дітей і вони пишуть за бажанням, хто не бажає писати - це ж таке".

Батьки теж на таку перевірку здібностей реагують по-різному. "У мене донька відмінниця, тому сказала, що твір зовсім не складний, вона написала про всі досягнення нашого президента, нашої влади і отримала 12 балів", - розповіла одна з мам.


Політичні експерти кажуть, що цей шкільний текст має політичний підтекст. У комітеті виборців упевнені, перш, ніж пропонувати тексти дітям, їх слід було краще проаналізувати. Голова Сумської міської Комітету виборців України Олексій Захарченко розповів: "Звичайно, це є порушенням виборчого законодавства. України і взагалі міжнародних норм, які стосуються виборчого законодавства, оскільки агітація взагалі в установах освіти це абсолютно заборонений момент".

В управлінні освіти нічого політичного, а тим більше протизаконного не бачать. !zn

Читайте також:

У Луганську дітей використовували для агітації за Партію регіонів (ФОТО)

У Донецькій області Партію регіонів рекламують на гривнях (ВІДЕО)

Луганський кандидат у депутати заспівав хвалебну пісню про Путіна і зняв на неї кліп (ВІДЕО)

Майже 90% українців досі не отримали гречки від кандидатів

Кандидати в депутати пропонують за голоси виборців від 50 до 500 гривень