У суді під час промови Луценка співробітник «Грифона» втратив свідомість

17 липня 07:49

Під час пояснення Луценка в залі судових засідань раптово пролунав гуркіт. Як з'ясувалося, співробітник "Грифона", що забезпечує правопорядок на суді, втратив свідомість. Головуюча суддя тут же оголосила 10-хвилинну технічну перерву в засіданні, під час якої "грифонівця" із зали засідань винесли його колеги.

 

Під час допиту у Печерському районному суді міста Києва екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка за звинуваченням, пов'язаним зі справою про отруєння третього президента України (2005-2010) Віктора Ющенка, сержант спецпідрозділу судової міліції "Грифон" втратив свідомість.

На початку судового засідання Луценко почав давати вільне пояснення. У ході допиту він виклав правові норми ведення оперативно-розшукових заходів і підкреслив, що в справі немає рішення апеляційного суду, яким було продовжено прослуховування телефонів водія колишнього першого заступника СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка.

Екс-глава МВС також підкреслив, що йому нічого не було відомо про обставини справи про отруєння Ющенка.

Під час пояснення Луценка у залі судових засідань раптово пролунав гуркіт. Як з'ясувалося, співробітник "Грифона", що забезпечує правопорядок в суді, втратив свідомість. Головуюча суддя тут же оголосила 10-хвилинну технічну перерву в засіданні, під час якої "грифонівця" із зали засідань винесли його колеги.

Учасників засідання від присутніх у залі відділяє дерев'яна перегородка, біля якої стоять співробітники "Грифона". У порівнянні з минулими засіданнями, коли на вулиці температура була вище 30 градусів за Цельсієм і в залі судових засідань було задушно, у вівторок клімат в залі комфортний, незважаючи на велику кількість присутніх. !zn

Читайте також:

Луценко у Лук’янівському СІЗО за 565 днів прочитав 200 книг

Генсек НАТО просить випустити Тимошенко і Луценка

Вирок Луценку можуть винести днями, - адвокат